MOH EXAM QUESTION 2016

1. A patient's family does not know the patient's end-of-life care preferences, but assumes that they know what is best for the patient under the circumstances. This assumption reflects:
  • Justice.
  • Paternalism.
  • pragmatism.
  • Veracity.
2. Which action best describes a sentinel event alert?

  •  Documenting the breakdown in communication during a shift report
  • Indicating that a community or institution is unsafe
  • Recording the harm done when a medication error occurs
  • Signaling the need for immediate investigation and response

3.The main goal of treatment for acute glomerulonephritis is to:
  •  encourage activity.
  •  encourage high protein intake.
  •  maintain fluid balance.
  •  teach intermittent urinary catheterization.
4. Which statement by a patient demonstrates an accurate understanding about herbal supplements?
  •  "Herbs may interact with prescribed medications but not other herbs."
  • "Most herbs have been tested and found to be safe and therapeutic."
  • "The Food and Drug Administration regulates herbs and allows advertising."

MOH/ NCLEX EXAM QUESTIONS

1.  It is hospital policy to assess and record a patient's pulse before administering digoxin (Lanoxin). By auditing the nursing records to determine the frequency of compliance with this policy, the quality assessment and improvement committee is conducting:
  •  a process analysis.
  •  a quality analysis.
  •  a system analysis.
  •  an outcome analysis.
2. The most common, preventable complication of abdominal surgery is:
  •  atelectasis.
  •  fluid and electrolyte imbalance.
  •  thrombophlebitis.
  •  urinary retention.
3. A patient who received spinal anesthesia four hours ago during surgery is transferred to the surgical unit and, after one and a half hours, now reports severe incisional pain. The patient's blood pressure is 170/90 mm Hg, pulse is 108 beats/min, temperature is 99F (37.2C), and respirations are 30 breaths/min. The patient's skin is pale, and the surgical dressing is dry and intact. The most appropriate nursing intervention is to:
  •  medicate the patient for pain.
  •  place the patient in a high Fowler position and administer oxygen.
  •  place the patient in a reverse Trendelenburg position and open the IV line.
  •  report the findings to the provider.

MOST IMPORTANT NURSING QUESTIONS

The following questions are most likely to be asked for recruitment of Staff Nurses. In the year 2016 these questions found in written examination question papers of several states. The Question with answers published here by www.nursingwork.in 

Question 1:-Premature ventricular contractions are characterized by
 A:-Inverted P waves before the QRS complexes
 B:-QRS complexes, which are short and narrow
 C:-Premature beats followed by a compensatory pause
 D:-A P-wave preceding every QRS complexes
 Correct Answer:-  C:-Premature beats followed by a compensatory pause

Question 2:-''Nursing is the diagnosis and treatment of human responses to health and illness''. This definition was given by
 A:-Indian Nursing Council, 1948
 B:-International Council of Nurses
 C:-Florence Nightingale, 1858
 D:-American Nurses Association (ANA), 1995
 Correct Answer:-  D:-American Nurses Association (ANA), 1995

Question 3 :-The anterior fontanelle in the fetal skull usually closes at
 A:-Birth

ESIC PREVIOUS QUESTION PAPER

Staff Nurse Recruitment Examination conducted by Employees state Insurance corporation. The Question paper is uploaded here by www.questionpapersdownload.com. Click on the following images to view/ download Question Paper
ESIC PREVIOUS QUESTION PAPER 1

ESIC PREVIOUS QUESTION PAPER 2

NCLEX QUESTION AND ANSWERS PUBLISHED ON 14/09/2016

Question # 1. The nurse in an outpatient clinic supervising student nurses administering influenza vaccinations. The nurse should question the administration of the vaccine to which of the following clients?
a. A 45-year-old male who is allergic to shellfish.
b. A 60-year-old female who says she has a sore throat.
c. A 66-year-old female who lives in a group home.
d. A 70-year-old female with congestive heart failure.

Answer: b. A 60-year-old female who says she has a sore throat.

Question # 2. The client is concerned about his coming discharge, manifested by being unusually sad. Which is the most therapeutic approach by the nurse? 
a. “You are much better than when you were admitted so there’s no reason to worry.” 
b. “What would you like to do now that you’re about to go home?” 
c. “You seem to have concerns about going home.” 
d. “Aren’t you glad that you’re going home soon?”

Answer: c. “You seem to have concerns about going home.” 

Question # 3. The nurse performs a home visit on a client who delivered two days ago. The client states that she is bottle-feeding her infant. The nurse notes white, curd-like patches on the newborn's oral mucous membranes. The nurse should take which of the following actions?
a. Determine the baby's blood glucose level.
b. Suggest that the newborn's formula be changed.

NCLEX QUESTION ANSWERS PUBLISHED ON 05/09/2016

Question#1:-A 45 year old male patient diagnosed to have chronic obstructive pulmonary disease with predominant bronchitis component would least likely to have
 A:-Cor pulmonale
 B:-Cough with copious sputum
 C:-Appearance of 'Pink puffer'
 D:-Increased airway resistance

Answer:-  C:-Appearance of 'Pink puffer'

Image result for nclexQuestion#2:-Name an important protein digesting enzyme present in the gastric juice of human being?
 A:-Trypsin
 B:-Aminopeptidase
 C:-Chymotrypsin
 D:-Pepsin

Answer:-  D:-Pepsin

Question#3:-The cheapest source of Vitamin A is
 A:-Green leafy vegetables
 B:-Butter
 C:-Egg
 D:-Fish liver oil

Answer:- A:-Green leafy vegetables

Question#4:-International Red Cross was founded by
 A:-Rockfeller
 B:-Henry Dunant
 C:-Philip Russel

NCLEX QUESTION AND ANSWERS 31/08/2016

Question 1:-Fertilization of the normally occurs in
 A:-Uterus
 B:-Infundidulum of fallopian tube
 C:-Vagina
 D:-Ampulla of fallopian tube
 Correct Answer:-  D:-Ampulla of fallopian tube

Question 2 :- Carelessness or negligence by a professional person
 A:-Misuse
 B:-Assault
 C:-Malpractice
 D:-Battery
 Correct Answer:-  C:-Malpractice

Question 3:-Spiegelberg criteria is for the diagnosis of
 A:-Ovarian pregnancy
 B:-Cornual pregnancy
 C:-Abdominal pregnancy
 D:-Caesarean scar pregnancy

NCLEX QUESTION ANSWERS 26-08-2016

Question# 1-An assessment specific to safe administration of IV mannitol is
Image result for nclex A:-Vital sign q4h
 B:-Urine output hourly
 C:-Level of consciousness q4h
 D:-Weighting daily

Answer:-  B:-Urine output hourly

Question# 2-The hormone which is critical in the control of renal water output and plasma osmolality is
 A:-Vasopressin
 B:-Thyroxine
 C:-Oxytocin
 D:-Cortisol

Answer:-  A:-Vasopressin

NCLEX QUESTION ANSWERS PUBLISHED ON 23-08-2016

#1.The pacemaker of heart is
 A:-SA node
 B:-AV node
 C:-Bundle of His
 D:-Purkinjee fibres
 Correct Answer:-  A:-SA node
#2. Sclerotic bodies in KOH preparation is characteristic of
 A:-Mucormycosis
 B:-Chromoblastomycosis
 C:-Histoplasmosis
 D:-Trypanosomiasis
 Correct Answer:-  B:-Chromoblastomycosis

#3. Red man syndrome is associated with
 A:-Tetracycline
 B:-Chloramphenicol
 C:-Vancomycin
 D:-Erythromycin

OBJECTIVE TYPE QUESTION AND ANSWERS

1:-What is the primary action of insulin in the body?
 A:-Stimulates the pancreatic beta cells
 B:-Aids in the process of gluconeogenesis
 C:-Enhances the transport of glucose across cell walls
 D:-Decreases the intestinal absorption of glucose
 Correct Answer:- C:-Enhances the transport of glucose across cell walls

2:-The term used to denote loss of appetite
 A:-Insosmia
 B:-Anaemia
 C:-Dysphagia
 D:-Anorexia
 Correct Answer:-  D:-Anorexia

3:-In face presentation the engaging diameter is
 A:-Submento briegmatic
 B:-Occipito frontal

MULTIPLE CHOICE NURSING QUESTION ANSWERS

1. The daily analysis of hospital service is based on.
 A:-Admission
 B:-Inputs and outputs
 C:-Discharge
 D:-Census
 Correct Answer:-  C:-Discharge

2. The study of anthropoids which are of medical importance is known as
 A:-Ecology
 B:-Anthropology
 C:-Epidemiology
 D:-Medical entomology
 Correct Answer:-  D:-Medical entomology

3. CSF examination in a case of tubercular meningitis shows all of the following except:
a) Elevated protein levels
b) Low chloride level
c) Raised sugar level
d) Lymphocytosis

NCLEX QUESTION ANSWERS PUBLISHED ON 12/08/2016

Question 1:-Metabolic acidosis is seen in
 A:-Severe respiratory infection
 B:-Severe vomiting
 C:-Hysteric hyperventilation
 D:-Diabetic ketoacidosis
 Correct Answer:-  D:-Diabetic ketoacidosis

Question 2:-The largest artery in the body
 A:-Femoral artery
 B:-Pulmonary artery
 C:-Aorta
 D:-Cerebral artery
 Correct Answer:-  C:-Aorta

Question 3:-Lithium is one
 A:-Mood stabilizer
 B:-Anxiolytic
 C:-Sedative

NURSING QUESTIONS- AUG 2016

1. All of the following statements are true of the keloids except:
(a) It is rarely seen in white skinned persons
(b) It is more common over the sternum
(c) True keloid does not spread into normal tissue
(d) The maturation and stabilization of the collagen fibrils is inhibited
Answer

2. Which one of the following is not a metabolic complication of pyloric stenosis?
(a) Alkalosis
(b) Hyponatremia
(c) Hypochloremia
(d) Hyperkalemia
Answer

3. Implantation occurs on
(a)   4th day post fertilization
(b)   6th day post fertilization
(c)   8th day post fertilization
(d)  10th day post fertilization
Answer

NCLEX QUESTION ANSWERS- 05/08/2016

Question 1 :-Which is the disease caused by Rickettsiae tsutsugamushi ?
 A:-Epidemic typhus
 B:-Tick typhus
 C:-Endemic typhus
 D:-Scrub typhus
 Correct Answer:- Option-D

Question 2:-The number of pulse beats in a minute
 A:-Rhythm
 B:-Volume
 C:-Tension
 D:-Rate
 Correct Answer:- Option-D

Question 3:-What is the intensity of the radiation to cause 100% mortality in a human being ?
 A:-More than 500 rads
 B:-More than 200 rads

NCLEX QUESTION ANSWERS 31 JULY 2016

Question1 :-Weight of nonpregnant uterus
 A:-50 gm
 B:-60 gm
 C:-90 gm
 D:-100 gm
 Correct Answer:-  B:-60 gm

Question 2:- One among the following is not a cause of death in a burn case
 A:-Shock
 B:-Septicaemia
 C:-Toxaemia
 D:-Bacteraemia
 Correct Answer:-  D:-Bacteraemia

Question 3:- Lifespan of sperm in female genital tract
 A:-1-2 days
 B:-3-4 days

RECENTLY UPLOADED NURSING QUESTIONS